Discovery Channel’dan Coelacanth Aldatmacası
Discovery Channel’da 14 Nisan 2003 tarihinde "Derinlerdeki Dinozorlar" isimli bir belgesel yayınlandı. Yazıda Coelacanthbalıkları ele alınıyor, balıkların 1938’deki yeniden keşfinin bilim dünyasında uyandırdığı yankılar ve sonrasında balığı doğal ortamında görüntüleme çabaları konu ediliyordu. Ancak Discovery Channel, 400 milyon yıldır hiçbir değişime uğramamış bu balıkları evrim propagandasına malzeme yapıyor ve Coelacanth’dan ‘atamız’ olarak söz ediyordu.
Gerçekte Discovery Channel Coelacanth hakkındaki birçok bilgiyi izleyicilerinden gizliyordu. Tüm bu bilgilerin ortak yönüyse evrime ağır birer darbe vuruyor olmalarıydı. Özetle:
1. Evrimciler balığın keşfinden önceki dönemde fosillere dayanarak Coelacanth'ın sudan karaya geçiş formu olduğunu ileri sürüyorlardı. Kemikli yüzgeçleriyle balığın deniz tabanında yürüdüğü, bu organların evrimsel bir işlev ortaya koyduğu zannediliyordu. Canlı Coelacanth örnekleri üzerinde yapılan incelemeler ise bu iddianın hayalden ibaret olduğunu ortaya koydu. Organlar sadece yüzmeyle ilgiliydi.
2. Evrime dayanak gösterilen Coelacanth'ıncanlısı, tam 400 milyon yıllık fosillerinden farksızdı.
3. 400 milyon yıl boyunca doğal yaşam alanında meydana gelen birçok değişime rağmen balıkta hiçbir değişiklik olmaması doğadaki değişimlerin canlıları evrimleştirdiği iddiasının bir hayal olduğunu ortaya koydu.
4. Balığın köpekbalığı kanı taşıdığının belirlenmesi ise evrime bir başka darbe vurdu. Çünkü iki balık farklı sınıflamalarda yer alıyordu.
5. Coelacanth’ın ata olarak terk edilmesiyle fosil kayıtlarında evrim teorisi adına büyük bir boşluk ortaya çıktı.
6. Balığın sahip olduğu kompleks organların (örneğin elektromanyetik alan tespiti yapan organ ve plasenta benzeri yapının) 400 milyon yıllık örneklerde dahi bulunduğunun tespit edilmesi, canlılığın aşamalarla basitten evrimleştiği iddiasını temelden çürüten özellikteydi.
Discovery Channel Darwinizm’i savunmak adına tüm bunları izleyicilerinden gizlediği gibi, bir yandan da ‘Coelacanth bizim atamızdı’ masallarıyla onları yanlış yönlendirmiştir. Oysa evrim teorisini savunmak, gerçekleri objektif şekilde ortaya koymanın önüne hiçbir zaman geçmemelidir. Nitekim Focus dergisi Nisan sayısında Coelacanth’la ilgili tüm bu gerçekleri birer birer sıralamış ve evrim teorisine vurduğu darbeleri kabul etmişti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder