18 Aralık 2011 Pazar

Hürriyet / 02.09.2003

Hürriyet’in Hipparion’u Atın Evrimine Kanıt Sanma Yanlışı
Hürriyet gazetesinin 2 Eylül 2003 tarihli sayısında Ürgüp’e bağlı Taşkınpaşa köyü mevkinde bulunan bir fosil haber verildi. "Atın Atası 10 Milyon Yıl Önce Anadolu’daydı" başlıklı kısa haberde, fosilin, Geç Miyosen devrinde yaşadığı belirlenen ve Hipparion olarak isimlendirilen canlıya ait olduğu yazıyordu. Hürriyet gazetesi Hipparion’un, atın atası olduğunu iddia ediyordu.

Atın evrimi, evrimcilerin uzun süre baştacı ettikleri bir dizi fosile dayanır. Ancak senelerce evrim kanıtı olarak gösterilen at serisinde sıralanan canlılar arasında düzenli bir gelişim olmadığı evrimci paleontologlarca da kabul edilmekte, böyle bir serinin doğada hiç yaşamadığı ifade edilmektedir. At serisi hakkındaki iddiaların geçersizliği onyıllar önce kabul edilmiştir. Atın evrimle ortaya çıktığını gösteren herhangi bir kanıt yoktur. Hürriyet gazetesinin Hipparion’la ilgili iddiaları ise canlılığın kökenine önyargılı bakış açısından kaynaklanmaktadır. Hürriyet gazetesine atın evriminin, Darwinizm’in kendisi gibi, bir efsaneden ibaret olduğunu hatırlatıyor ve yayınlarında daha objektif bir çizgi izlemesini tavsiye ediyoruz.

Atın evrimi konusunun bilimsel geçersizliğinin delillerini daha detaylı öğrenmek istiyorsanız Atın Evrimi Efsanesi başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder