18 Aralık 2011 Pazar

Hürriyet / 20.07.2007

İnsan Fosillerindeki Farklılık Çarpıtması


Hürriyet gazetesi, bir kez daha Darwinizm'e hiçbir kanıt oluşturmayan bir çalışmayı, evrimci çarpıtmalarla aktardı. Gazetenin 20 Temmuz 2007 tarihli sayısında, "Hepimiz Afrikalıyız" başlığıyla yayınlanan haberde, İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacıların çalışmasını haber verildi.

Araştırmacı Andrea Manica ve ekibi, vardıkları sonucu Nature dergisinde "Afrika kıtasının orta ve güney bölgelerinden geldiğimize dair kanıtlar elde ettik" ifadesiyle açıklıyorlardı(1). Araştırmacılara göre günümüzde yaşayan tüm insanlar Afrika'dan yaklaşık 55 bin yıl kadar önce çıkıp dünyaya yayılmış insanların soyundan gelmekteydi.

Hürriyet haberinde görülen evrim çarpıtması ise şu ifadelerde ortaya çıkıyordu:

"Afrika’dan çıkan homo sapiensle bugün dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan bir insan arasında çok büyük fiziksel farklılıklar bulunuyor"(2).

55 bin yıl önceki insanlarla günümüzde yaşayan insanlar fiziksel olarak aynıdır

Şunu hemen belirtmek gerekir ki, Hürriyet gazetesinin "çok büyük fiziksel farklılık" iddiası, söz konusu çalışmayı gerçekleştiren araştırmacıların bir iddiası değildir. Nature dergisinde "Eski popülasyon darboğazlarının insan fenotipik varyasyonuna etkisi" başlığıyla yayınlanan ve tam olarak 239 satırdan meydana gelen orjinal yazının hiçbir yerinde böyle bir ifade yer almamaktadır.

Kaldı ki, araştırmacıların böyle bir ifade kullanması gibi bir ihtimal dahi söz konusu olamaz. Çünkü Cambridge'li araştırmacılar, bu çalışmada yaşça en eskisi 2000 yıl önceye giden kafatasları ölçümlerini değerlendirmişlerdir. İncelenen kafataslarının yaşı 2000 yılı geçmediği halde Hürriyet gazetesinin bu çalışmaya dayanarak "günümüz insanıyla 55 bin yıl önceki insan arasında büyük fiziksel farklılıklar var" iddiasında bulunması, muhabirlerin çalışmayı tamamen yanlış yorumladıklarının bir göstergesidir.

Muhabirler başka herhangi bir kaynağa dayanarak da böyle bir iddiayı ortaya koymuş olamazlar. Çünkü sadece Nature yazısı değil, bilim literatürünün tamamı incelense dahi 55 bin yıl önceki insanlarla günümüz insanı arasında çok büyük fiziksel farklılık olduğuna dair bir iddia bulunamayacaktır. Buna dair bir kanıt yoktur, bu iddianın doğrulanması mümkün değildir.

Bilim dünyası tam ittifakla kabul etmektedir ki, onbinlerce yıl önce yaşamış insanlarla günümüz insanları anatomik olarak aynıdır. (Nitekim hepsi aynı anatomik kategoride toplamaktadır -Homo sapiens).

Dahası, 55.000 yıllık değil, onbinlerce yıl daha yaşlı fosillere baksak da durum değişmemektedir. Afrika'da onbinlerce yıl önce yaşamış insanların günümüz insanından hiçbir şekilde "büyük fiziksel farklılıklar"la ayrıldığını söylemek mümkün değildir.

Bu konuda daha önceki bir Nature yazısında tanıtılan ve Etiyopya'da çıkarılan 160.000 yıllık insan kalıntılarını örnek vermek mümkündür. ABD’deki Harvard Universitesi antropologlarından Daniel Lieberman, 160.000 yıllık insan kalıntılarındaki anatomiyle günümüz insanının anatomisi arasında hiçbir farklılık bulunmadığını şu sözlerle ifade etmiştir:

"Kemikler modern insanın tüm özelliklerine sahip-eksik olan hiçbir şey yok" (3)

Görüldüğü gibi Hürriyet'in "çok büyük fiziksel farklılıklar" iddiasının, ne orjinal yazıda ne de daha da yaşlı insan kalıntılarıyla ilgili bilimsel literatürde karşılığı bulunmamaktadır. Söz konusu çalışma evrim teorisine hiçbir destek sağlamadığı hatta böyle bir amaç taşımadığı halde Hürriyet muhabirleri bunu "çok büyük fiziksel farklılık" telkinleriyle çarpıtmışlardır. Yukarıda da gösterildiği gibi bu ifadeler bilimsel hiçbir dayanağı bulunmayan bir "evrim propagandasından" ibarettir.

Sonuç:

Fosil kayıtları, ilk var olduklarından beri insanın insan, maymunların da maymun olarak ortaya çıktığını göstermektedir. Kelime oyunlarıyla yapılan evrim propagandaları ve çarpıtmalar bu gerçeği ortadan kaldırmayacaktır. Aksini iddia edenlere, bilimin teyid ettiği yaratılış gerçeğini kabullenmelerini ve Darwinizm telkini içeren evrim çarpıtmalarına son vermelerini tavsiye ediyoruz.

Not: Bu yazı aynı zamanda Discover internet sitesinde 23 Nisan 2007 tarihinde yayınlanan "How Europeans Got to Europe" (Avrupalılar Avrupa'ya Nasıl Gitti) başlıklı yazıya da cevabımızdır.

(1) Manica et.al., "The effect of ancient population bottlenecks on human phenotypic variation",Nature 448, 19 Temmuz 2007, sf. 346-348.http://www.nature.com/nature/journal/v448/n7151/full/nature05951.html
(2) Hürriyet, "Hepimiz Afrikalıyız", 20 Temmuz 2007,http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6927210.asp?gid=200
(3) Michael Hopkin, "Skulls reveal dawn of mankind", Nature News Service, 11 Haziran 2003: http://www.nature.com/nsu/030609/030609-8.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder