18 Aralık 2011 Pazar

Hürriyet / 20.11.2005

Yaşamın Mars’tan Geldiği İddiası Evrim Teorisini Desteklemez
Hürriyet gazetesinin 20 Kasım 2005 tarihli Pazar ilavesinde ve Vatan gazetesinin 14 Kasım 2005 tarihli sayısında, yaşamın Mars’tan gelen mikroorganizmalarla başlamış olabileceği öne sürüldü. İddiaya göre bu mikroorganizmalar bilimadamlarınca Mars’tan geldiği saptanan ALH4001 kodlu göktaşı gibi cisimlerle yeryüzüne seyahat etmiş olabilirdi.

Hürriyet ve Vatan gazetelerinin bu konuyu ideolojik bir heyecan içinde yorumladığı, bu heyecandan dolayı konuyu evrim teorisini destekleyen bir gelişme olarak algılayıp yanıldıkları görülmektedir. Bu konu yaşamın “kökeni” değil, adı üzerinde yaşamın “seyahati” ile ilgili bir konudur. Dikkat edilirse, anlatılan senaryonun başında yaşam formları zaten mevcuttur. Yaşam formlarının Mars’tan yeryüzüne veya tersi yönde seyahat etmiş olmaları söz konusudur. Ancak bu olay, ilk hücrenin nasıl ortaya çıktığı, hücrenin faaliyetlerini düzenleyen genlerin genetik bilgisinin nasıl meydana geldiği, hücre içindeki olağanüstü komplekslikteki organellerin nasıl var oldukları ve muhteşem bir organizasyon içinde fonksiyonel bir hücreyi nasıl meydana getirdikleri sorularını cevaplamaz.

Yeryüzü, son derece kompleks yapılara ev sahipliği yapar ve bu gerçek, tesadüfleri kesin olarak reddetmektedir. Ünlü astronom ve matematikçi Sir Fred Hoyle’un benzetmesiyle, yaşamın rastlantısal olarak başlamış olma ihtimali, bir hurdalığa düşen yıldırımla ortaya mükemmel bir jet uçağının çıkması kadardır, yani imkansızdır. 1

Vatan ve Hürriyet’in hücredeki yüksek derecede kompleks mekanizmaların yaratılışı kanıtladığı gerçeğini kabullenmeyip “Yaşam Mars’tan gelmiş ve öyle başlamış” gibi ilgisiz senaryoları öne sürmeleri sadece ideolojik sebeplere dayanır. Her iki gazeteye de bilim görünümünde körü körüne savundukları materyalist ideolojiyi terk etmeleri ve tüm canlıların Yüce Allah tarafından yaratıldıkları gerçeğini kabullenmelerini tavsiye ediyoruz.

İlgili yazılar: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder