18 Aralık 2011 Pazar

Hürriyet / 18.08.2008

Hürriyet Gazetesi Haberindeki “Maymun Adam” Bulgusu Sahte Çıktı!

Evrim teorisinin sahtekarlıklarla dolu tarihinde, embriyoloji sahtekarlığı, dinokuş sahtekarlığı, sanayi kelebekleri sahtekarlığı gibi örnekler bulunmakla birlikte, bunlar arasında “maymun adam” sahtekarlığının farklı bir yeri olmuştur. İnsanın kökeniyle ilgili olduğu için en büyük ilgi, daha doğrusu yanlış bilgiye neden olan bu aldatmacaların en bilinenleri Piltdown Adamı sahtekarlığıyla Nebraska Adamı skandalıdır. Birincisinde insan kafatasına orangutan çenesi monte edilerek maymun adam masalına kanıt üretilmeye çalışılmış, ikincisinde ise bir domuz dişi kamuoyuna insan evrimini kanıtlayan hayali ve sahte bir hominid bulgusu olarak tanıtılmıştır. Bu sahtekarlıkların öyküsü 1912 ve 1922 yıllarına kadar uzanmaktadır. Ancak “maymun adam” sahtekarlıkları modern zamanlarda da halen sürdürülmeye çalışılmakta, günümüz bilgisi, bilim ve teknolojisine rağmen hala sahte deliller üretilmektedir. 2005 yılında evrimci bir antropoloji profesörünün bazı önemli fosillerin yaşı hakkında otuz yıldan beri sahte bilgiler verdiğinin ortaya çıkışı konuyla ilgili en önemli örneklerden birini teşkil etmektedir.

Şimdi ise bu evrim aldatmacalarının son bir örneği, Hürriyet gazetesinin 18 Ağustos 2008 tarihli haberi çerçevesindeki gelişmelerde ortaya çıkmaktadır.

“Yarı İnsan Yarı Maymun” başlığıyla verilen haberde, “ABD ve Kanada ormanlarında yıllardan beri aranan yarı insan yarı maymun yaratığın izine rastlandığı” öne sürülmektedir. Hürriyet Gazetesi haberinde, ABD’li Matt Whitton ve Rick Dyer tarafından bu maymun adamın cesedinin bulunduğu ve bu canlının boyca iki metreyi bulduğu belirtilmektedir.

Ancak Hürriyet Gazetesi’nin haberinde, bu maymun adam yakıştırması yaptığı canlı ile ilgili olarak belirtilmeyen çok önemli bir nokta vardır: BU MAYMUN ADAM İDDİASI GERÇEKTE BİR SAHTEKARLIKTAN İBARETTİR!

Tüm bilimsel yayınlarda, bu hayali maymun adamın bir sahtekarlık örneği olduğu manşet manşet duyurulurken, Hürriyet gazetesi nedense bu önemli detayla pek ilgilenmemiş, okuyucularına bu gerçek dışı canlının aslında olmadığını bildirme gereğini duymamıştır. Tam tersine, bu sahte varlık ile ilgili eski iddiaları tekrarlamayı tercih etmiş, evrim gemisini batırmamayı tercih etmiştir.

Hürriyet gazetesinin ısrarla sahip çıktığı bu sahte maymun adamla ilgili gerçek bulgular ise şu şekildedir: Whitton ve Dyer, kauçuktan yapılma kıllı bir goril kostümü içine hayvan cesetlerinden parçalar doldurarak bu hikayeyi uydurmuşlardır. Basın açıklamasıyla dünyaya duyurulan ve hakkında salonu dolduran gazetecilere “Bu bulgu, sizin burada bulunmanız kadar gerçek” denilen sözde maymun adam, aslında evrim sahtekarlıkları tarihindeki diğer maymun adamlar gibi, sahtedir. Ve bu sahtekarlık, evrim tarihinde sahtekarlığı yapan kişiler tarafından açıkça itiraf edilmiş yepyeni ve son derece önemli bir örnek teşkil etmektedir.

Hürriyet gazetesi, evrimcilerin evrimi ispatlama amacıyla gündeme getirdikleri sahte maymun adam iddiaları yüzünden, halkımızı yanlış yönlendirmiş, evrim teorisinin hayali canlıları olan maymun adamların yaşadığını iddia etmiştir. Gazetenin editörlerini düştükleri bu hatayı düzeltme konusunda sorumlu davranmaya ve iddianın bir sahtekarlıktan ibaret olduğunu duyurmaya davet ediyoruz.

Not: Evrim sahtekarlıkları hakkında geniş bilgi için bkz. www.evrimsahtekarliklari.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder